În societatea contemporană accesul la informație nu mai e atât de dificil ca acum câteva decenii. Au apărut numeroase modalități alternative de educare și de autoeducare. Ce facem însă cu cunoștințele dobândite? De cele mai multe ori nu le puenm în practică. De ce? Deoarece intervin diverse obstacole pe parcurs care ne fac să ne pierdem motivația. Personal, de multe ori am trecut prin situații din astea și cred că și voi. Am identificat însă de-a lungul timpului cauza care face să dispară motivația.

Cauza

Ceea ce face să dispară motivația e faptul că asimilăm cunoștințele doar la nivel mental. Astfel, informația dobândită nu se fixează și implicit, motivația dispare. Pentru ca ideile să fie puse în practică e necesar să aibă o continuitate, nu? Dar cum mintea noastră e nestatornică, trebuie să găsim un loc în care să fixăm informația. Care ar fi acela?

Centrul de gravitație

Locul acela stabil, imuabil, unde informația trebuie fixată, e inima. Inima e sediul emoțiilor superioare care ne impulsionează să realizăm lucruri deosebite.

Creierul e stimulat de emotii, de aceea elementul esențial care sporeste aplicabilitatea este încărcătura emoțională a materialului studiat. Dacă nu există această stimulare emoțională, va trebui să găsim metode pentru a crea emoții.

Metode de stimulare a emoțiilor

Meditația, muzica, parfumurile, filmele motivaționale, poveștile, rugăciunea, gamificarea

Atingerea obiectivelor propuse e destul de greu de urmărit și avem nevoie de o stimulare interioară de natură emoțională pentru a nu renunța. În materialul GRATUIT ”Drumul de la idee la acțiune”, am descris pe larg  cauzele, soluțiile și metodele care pot fi folosite pentru a ne finaliza cu succes obiectivele. Te invit să-l descarci de aici și să-l citești. Aștept apoi să îmi spui ce obiective ai, ce metode crezi că ar fi potrivite pentru tine să aplici și mai târziu, ce rezultate ai avut. Pâna atunci, citește materialul, pune-l în practică NEAPĂRAT dacă crezi că ți se potrivește ceva și spune-mi opiniile tale aici pe blog sau pe Facebook. Mult succes!

  • Introdu adresa de email si primesti GRATUIT ghidul ”Drumul de la idee la actiune” care te va ajuta să-ti pui cunostintele în practică